ZBIRALNA AKCIJA ZA OTROKE IZ ČRNE NA KOROŠKEM

V zadnjih dneh lahko samo od daleč nemočno opazujemo, kako voda odnaša ceste mostove in domove. Ljudje so ostali v trenutku brez vsega. Potrebujejo našo pomoč.
Za otroke iz Črne na Koroškem bomo v našem vrtcu zbirali otroške plenice vseh velikosti, vlažilne robčke, vodo, suho otroško hrano.
Stvari lahko prinesete  v vrtec Jurček pri OŠ Gornji Petrovci vse do četrtka 10. avgusta.
Stvari bomo dostavili do vrtca Ravne na Koroškem, oni pa jih bodo preko gasilcev in vojske posredovali naprej.
Za vašo pomoč se vam že v naprej zahvaljujemo.
                                                                                                                             Kolektiv OŠ Gornji Petrovci

Slovo mini maturantov

Generacija 2017 se je poslovila od vrtca. Pripravili smo kratek kulturni program. Skozi pesmi in deklamacije in ples smo popotovali skozi naše bivanje v vrtcu, zahvalili smo se zaposlenim in seveda prejeli pohvale za opravljeno delo. »3, 2, 1.. adijo vrtec!!! » Se je slišalo še naslednji dan, ko smo se poslovili tudi od prijateljev v vrtcu in svečano predali dudo bodočim mini maturantom.

Zapisala vzgojiteljica : Vanja K. Novak

Naravoslovni dan v 4. skupini vrtca Jurček

Končno smo dočakali lep sončen dan, ko smo se lahko skupaj s strokovno sodelavko iz javnega zavoda Krajinski park Goričko podali na bližnji travnik, kjer smo postali pravi opazovalci in raziskovalci.

Najprej smo poiskali cvetlice različnih barv in jih tudi poimenovali, nato pa smo poskušali ujeti tudi različne metuljčke. Našli smo glogovega belina, lešnik,.. Naučili smo se, da se metuljčki velikokrat poimenujejo po tem s čim se prehranjujejo gosenice metulja. Poslušali smo zvoke ptičk, si ogledali njihove replike iz volne ter jih tudi opazovali v naravi. Spoznali smo rjavega srakopera, smrdokavro, velikega skovika, siničko, izvedeli pa smo tudi zakaj nam včasih rečejo, da se deremo kot šoje. Druženje nam je ga. Mojca popestrila z didaktičnimi igricami- sestavljanke, spomin, uganke, živalsko gibanje in oglašanje pa smo ponazorili z gibanjem. Polni novega znanja smo se vrnili v našo igralnico, druženje pa nam bo še lep čas ostalo v lepem spominu.

Zapisala vzgojiteljica : Vanja Kajzer Novak

Masteršefi v vrtcu

V 4. skupini smo v okviri projekta ZDRAVJE V VRTCU zavihali rokave, si nadeli kuharske kape in postali pravi mali šefi v vrtcu. Po slikovni predlogi smo izdelali sadni krožnik. Sadje smo najprej nabavili v »trgovini«, prešteti smo morali koliko česa potrebujemo, nato pa smo se vrgli v pripravo. Rezali smo, sestavljali in na koncu svoj krožnik dali tudi na oceno. Naša sladka presenečenja smo tudi pojedli, kako smo se odrezali pa presodite sami 😊

(Skupno 5.609 obiskov, današnjih obiskov 6)
Dostopnost