To je tema, ki jo obravnavamo vsako leto v vrtcu in katere se pravzaprav dotaknemo vsak dan, že samo, ko gremo na sprehod okrog vrtca. Udeleženci v prometu smo vsi – odrasli in otroci, bodisi z avtomobilom, kolesom ali peš. In čeprav odrasli že poznamo pravila v prometu in kako skrbeti za varnost, kljub temu na vsake toliko časa potrebujemo, da nas nekdo znova opomni kako poskrbeti ne le za svojo lastno varnost, temveč tudi za varnost drugih udeležencev v prometu.

Zato smo se letos odločili za bolj aktivno ozaveščanje kako biti varen v prometu in v to vključili tudi vas – starše.

Povezali smo se s Policijsko postajo Gornji Petrovci. Policist Franc Krančič se je povezal tudi z AMD Štefan Kovač Murska Sobota in skupaj smo uspeli za otroke pripraviti poučen poligon. Skozi poligon smo tako odrasli kot otroci ponovili že poznana prometna pravila ter se  naučili tudi nekatera nova. Preden so se otroci začeli voziti skozi poligon s svojimi kolesi smo še spoznali zakaj in kako pravilno nadeti čelado ter prečkati prehod za pešce.

Obiskala nas je tudi policistka Pika, ki se je pripeljala s čisto pravim policijskim vozilom. Pika si je z otroci izmenjala nekaj objemov, »petk«, »kepic« in skupaj z nami tudi zaplesala na pesem Semafor (Čarovnik Grega) in Prometnica Porednica (Romana Krajnčan).

Naše druženje je bilo poučno in hkrati zabavno. Verjamemo, da se je vzgojiteljicam, staršem še posebej pa otrokom vtisnilo v en lep spomin.

Strokovne delavke vrtca Jurček

 

 

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost