Minuli teden smo se pogovarjali o jedeh, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk. Ugotavljali smo kdo nam daje mleko in kako, od kje dobimo med ter kje zrastejo jabolka. Skozi različne izkustvene dejavnosti, prebiranje knjig, prepevanje pesmic, izdelave plakatov in likovnega poustvarjanja smo se naučili veliko novega.

KUHA, KUHA, KUHALA (Ljudska)
Kuha, kuha, kuhala,
kuhala je babica, skuhala je za petnajst,
a prišlo jih je šestnajst.
Jedli, jedli, vse pojedli,
pili, pili vse popili,
babici razbili lonec
in povestice je konec.

In tako je h koncu prišel tudi naš teden, ki smo ga v petek zaključili s čisto ta pravim tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letošnji slogan je bil »Kruh za zajtrk – super dan!« In naš dan je bil zares super. Ne le, da smo na ta dan lahko poskusili različne vrste kruha, temveč smo pri pripravi le tega tudi pomagali.

KRUHEK (Janez Bitenc)
Bela moka, lonček vode
košček kvasa, ščep soli.
Če to dobro skupaj zmešaš,
fino se testo dobi.
Že pripravljena je peč,
hlebček kruha – dobra reč!

  

V sodelovanju z našo kuharico je vsaka skupina zase zamesila čisto pravi kruh. In veste kaj? To zares bila je dobra reč! Ta kruh je bil najboljši, kar smo ga kdaj jedli, saj je nastal izpod naših rok.

Otroci in vzgojiteljice vrtca Jurček

     

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost