Prehrana v vrtcu

Posebno skrb v vrtcu namenjamo zdravju in prehrani.

Pri organizaciji prehrane skrbimo za kvaliteto z izbiranjem biološko vrednih živil, naravno in pripravljeno na ustrezen način. Obroki v vrtcu zadovoljijo 70 procentov potreb predšolskega otroka, zato morajo ohraniti svojo biološko vrednost, biti raznoliki in pripravljeni na otrokom primeren način. Prizadevali si bomo, da bodo obroki razporejeni v daljših časovnih razmikih. Zajtrk ob 8.00 uri, dopoldanska malica ob 9.30 uri, kosilo ob 11.30 uri ter popoldanska malica po počitku. S tem se prilagajamo bioritmu otrok. Zaradi domačega, otrokom bolj prilagojenega vzdušja, bomo še naprej zagotavljali pogoje za umirjeno vzdušje ob obrokih.

Odjava prehrane

V primeru, da je otrok odsoten iz vrtca zaradi bolezni ali drugih vzrokov, morajo starši odjaviti prehrano, in sicer tako, da nam sporočijo odsotnost otroka po telefonu ali napovejo odsotnost za določen dan v naprej.

Dietna prehrana

Tudi v tem šolskem letu bomo nadaljevali s pripravo različnih dietnih obrokov.

Lahko objavimo tudi jedilnik

Poškodbe otrok v vrtcu

V primeru morebitnih poškodb otrok v vrtcu, odgovorna vzgojiteljica nudi pomoč in še isti dan napiše zapisnik o nastali poškodbi in vzroku poškodbe.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost